Mikä WordPress on

WordPress on?

  • Avoimeen lähdekoodiin (Open Source) pohjautuva sisällönhallintajärjestelmä (Content Management System, CMS)
  • WordPress käyttää palvelimella toimivaa MySQL-tietokantaa, jossa tarvittavat tiedot sivujen näyttämiseksi sijaitsevat.
  • WordPress on perehtymisen jälkeen kätevä alusta omien sivujen julkaisemiseen mutta vaatii hieman html/CSS:n tuntemusta.

WordPress on ilmainen!!?

Avoimeen lähdekoodiin (Open Source) pohjautuvan ohjelmiston voi kuka tahansa voi ladata ilmaiseksi WordPressin sivuilta. WordPress ei sinäänsä maksa siis mitään vaan se on luotu alustaksi verkkosivujen julkaisijalle alunperin bloggaustarkoitukseen. Ilmaisuudesta huolimatta sivujen tekemiseen saattaa kuitenkin joutua sijoittamaan rahaa, sillä usein ainakin teema on maksullinen. Ilmainen vaihtoehto teemojen osalta on sivustojen koodaaminen johonkin WordPressin omaan perusteemaan, jotka asentuvat WordPressin asentamisen yhteydessä. Muokkaaminen perusteemoista vaatii kuitenkin ainakin hieman HTML-/CSS-määrittelyjen osaamista.
Sivun rakentelussa käytetään usein lisäosia (plugins) ja niiden osalta usein ilmainen versio mahdollistaa halutun toiminnan mutta joskus halutun toiminnan saavuttamiseen saatetaan tarvita lisäosan premium-versio, jolloin rahakukkaron nyörejä joutuu taas raottamaan.
Väite, että WordPress-sivut ovat ilmaiset, ei todellakaan joka käänteessä pidä paikkaansa ja julkaiseminen WordPressissa vaatii osaamista ja halua/kiinnostusta alustan ominaisuuksia ja rakennusmetodeja kohtaan.

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä (Content Management System, CMS). Sisällönhallintajärjestelmänä WordPress käyttää palvelimella toimivaa MySQL-tietokantaa, jossa tarvittavat tiedot sivujen näyttämiseksi sijaitsevat. Sisällönhallintajärjestelmä onkin nimityksensä mukaisesti järjestelmä, joka hallitsee tässä tapauksessa MySQL-tietokannassa olevaa sisältöä. WordPress pitää verkkosivun elementit ja tiedot järjestyksessä ja sen kautta voi julkaista kaikkea verkossa julkaistavia sisältöjä, kuten tekstiä, kuvia, videota tai tiedostoja.
Perinteiseen verkkosivujen koodaukseen verrattuna CMS käyttö helpottaa verkkosivun hallintaa, sillä ohjelmointikokemus ei ole välttämätöntä. Joskin verkkosivuihin liittyvät muokkaaminen saattaa perinteiseen tapaan tottuneelle olla ainakin aluksi olla sekavaa ja haastavaakin, koska WordPressin toimintaperiaatteet poikkeavat melkoisesti perinteisten sivujen suoraviivaisesta rakenteesta, jossa HTML-tiedostot toimivat sivuina ja CSS-muotoilee sivujen ulkoasua. Perinteisillä sivuilla saattaa myös olla joitain scriptitiedostoja mutta yksinkertaisuudessaan toiminta perustuu näihin kolmeen tai jopa pelkkiin HTML- ja CSS-tiedostoihin. WordPressin tiedostorakenne taas on todella moniulotteinen ja ensisilmäyksellä perustiedostot on piilossa jossain tietokantojen syövereissä. Silti WordPress on perehtymisen jälkeen erittäin kätevä alusta omien sivujen julkaisemiseen.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://aurinkoverkko.com/Grafitag/wp-content/uploads/2019/05/palvelut-slider5.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 600px;}
WhatsApp Whatsup-viesti