Elämyksiä harrastuksien kautta

Harrastuksistani monet liittyvät jollain tapaa alaani. Matkailusta julkaisen blogimaisia sivustoja, joilla haluan antaa vierailijoille samoja elämyksen tunteita, joita koen matkoillani. Koodaaminen, julkaiseminen ja kuvankäsittely kuuluvat siis myös vapaa-aikaani jollain tapaa. Nautin toki myös taiteesta, historiasta ja luonto liitty suuresti myös intohimoihini, kuten useista henkilökohtaisista sivuistani käy varmasti ilmi.

Pohjois-Englantia 80-luvulla

Matkailu- ja patikointiharrastukseni alkoi Englannista ja erityisesti saarivaltion pohjoisosasta, jossa tutustuin kuvankauniiseen Yorkshire Dales kansallispuiston kulttuuriin ja maalaismaisemaan. Tutuksi tulivat myös alueen patkointimahdollisuudet ja reitit. Pohjois-Englannin pitkän matkan vaelluksista tein Alfred Wainwrightin Coast to Coast Walk -vaelluksen (Rannikolta rannikolle) 192 mailia (309 kilometriä) 12 päivässä.

CtoC on yksi Englannin kuuluisimmista vaelluksista ja se kulkee kolmen kansallispuiston (The Lake District, Yorkshire Dales ja North Your Moors) halki St.Bees head nimisestä kylästä Irlannin mereltä itään Robin Hood’s Bay nimiseen kodikkaaseen kylään toisella puolella Englantia.

Vaellus on huikea kuvankaunis seikkailu halki Englannin kauneinta maaseutua mutta samalla mielenkiintoinen kultturelli kokemus sitä aitoa Englantia, jota esimerkiksi Lontoosta ei löydy.

Coast to Coast Walk Alfred Wainwright's 309 kilometriä kauneinta Englantia Kuvat on digitoitu paperikuvista ja paranneltu kuvankäsittelyllä Valokuvat ovat vuodelta 1989 The Lake District eli järvialue on luonteeltaan reitin vuoristoisin osuus. Ennerdale Bridge - Rosthwaite Kumpuilevaa maaseutumaastoa
Madeiran levadat ja polut

Madeira on Portugaliin kuuluva autonominen saari Atlanttin valtamerellä. Madeiralla olen matkaillut 12 kertaa ja saaren vaellusmahdollisuudet ovat tulleet todella tutuiksi. Saaren ainutlaatuinen luonto antaa luonnonystävälle rentouttavia elämyksiä.

Harrastuksistani yksi on rakennella Madeiran levada- ja vaellusreiteistä kertovia sivustoja osoitteessa https://levadat.com. Kuvamateriaalia matkoiltani on kertynyt todella massiivinen määrä. Kuvamateriaali on Madeira Levadat -sivustolla keskeisessä asemassa ja siksi myös kuvankäsittely harrastuksena liittyy paljolti sivustojen rakenteluun.

Madeira Portugalin vihreä saari Madeira Extreme Maisemien dramatiikkaa Luonnon erikoisuuksia

Kotimaassa

Luonnossa liikkumista ja puutarhan hoitoa
Retkeilyä luonnossa

Usein päivittäiset iltakävelyt johdattavat Tampereen alueen vehreisiin metsiin. Hyvää vastapainoa päätteellä työskentelyyn saa metsän luonnollisesta energiasta. Metsän luonto jaksaa sulattaa stressin ja muut huolet pois mielestä ja uudistaa mielen.

Monesti kamera on mukana myös kävelyillä ja nautin maisemista myöhemmin käsittelemällä kuvia. Usein ihmettelen mitä kaikkea otetuista kuvista saa käsittelemällä näkyviin.

Puutarha

Puutarha jaksaa ilostuttaa varsinkin keväisin, jolloin kukinnot aukeavat yksi toisensa jälkeen. Ihminen haluaa luontaisesti luoda jotain omaa ja puutarha koetaankin usein omaksi vihreäksi maailmaksi, jossa mieli rentoutuu nauttien omien istutuksien hedelmistä.